De 10 prachtigste beklimmingen in de Picos de Europa

Fietspiratie

De Picos de Europa in Noord-Spanje is een fiets- en wandelparadijs. Het centrale deel van het Cantabrisch Gebergte is door de afstand vanuit België en Nederland niet meteen de eerste keuze om een fietsreis te organiseren. Ik moet zeggen: de Picos de Europa doen me denken aan een combinatie tussen Dolomieten en Pyreneeën. Weinig bergketens hebben zo’n variatie en rijkdom. De Pieken van Europa liggen op zo’n 20 kilometer van de Spaanse Noordkust: de Costa Verde.

Qua wielergeschiedenis moeten de Picos de Europa ook niet onderdoen voor de Pyreneeën en de Dolomieten. In de Vuelta a España is deze bergketen een zekerheid. Weinig edities lieten dit deel van Spanje links liggen. De Lagos de Covadonga is een van de meest legendarische beklimmingen uit de Vuelta-geschiedenis. Je vindt deze beklimming hier, in het noorden van Spanje. Ontdek de tien mooiste beklimmingen in de Picos de Europa in het Cantabrisch Gebergte.

View original post 1.581 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s