Fietsen week 34, Afzien en vlak rijden

rondje niet lekker afzien

Dinsdagavond  20 augustus klokslag zeven uur. Het begint een vertrouwd gezicht te worden. 100% Coursss aanwezig op de markt. De mannen van http://www.salt-boemel.nl rijden liever in een andere groep mee. Soms ben je te bang 🙂

Dat 75% van Coursss in een blakende condities verkeert mocht al duidelijk zijn. Helaas is 25% dat niet. En werd dit rondje voor deze 25% ook afzien. Van opgeven mag geen sprake zijn. Zelfs als een rijder het liefst naar huis zou gaan dan zorgen de overige rijders wel dat de afslagen worden geblokkeerd. Het moet worden gezegd er werd rustig verder gereden. Maar zoals te verwachten moest de overtollige energie er toch ergens uit. Een kilometer voor de finish ging de gaskraan open en lagen de kaarten op tafel. Snelheden van ruim boven de 40km/h werden genoteerd en werden er uiteindelijk een kleine 60km in het logboek genoteerd.  


Zondag 25 augustus

De schreef van de leeuw
Er werd besloten zelf een rit te rijden, de route was al snel helder een rondje Ewijk moet het gaan worden…

Al vroeg kwamen via WhatsApp al de berichten door dat de rijders gemotiveerd aan de start zouden verschijnen. Deze dag moest een bijzondere worden. Het rondje Ewijk zou vlak worden gereden. Iets wat de mannen van Coursss niet altijd in de praktijk kunnen brengen.Wonder boven wonder werden de eerste 50km keurig een stabiele snelheid genoteerd. Je zag de trotste blikken van de rijders. “zie je wel” En 25% van Coursss haalde opgelucht adem 🙂

Dat deze 25e augustus naast een vlak begin ook nog een plaspauze zou opleveren was bijzonder. Onze Peter die de 50 ondertussen ruim is gepasseerd kon de druk op zijn blaas niet lang genoeg weerstaan. Met als gevolg een plaspauze die werd geklokt op ruim 6 mintuten. De opmerkingen zullen we maar achterwege laten….

 

Nadat de brug bij Ewijk was gepasseerd stuurde de mannen van Coursss richting het westen met als doel koffie en bier in Gameren. Dit was natuurlijk koren op de molen van de heren. In het stuk van Ewijk naar Tiel heeft ondergetekende de snelheid niet onder de 36km/h zien zakken. Er moest en er zou volle bak worden gereden. Bij Tiel aangekomen sprak de lichaamstaal voldoende! “Coursss” In een wat rustiger tempo ging de reis richting Geldermalsen, waarbij wij nog een lekke band mochten noteren.

Een lekke band is voor de mannen van Coursss niet meer spannend, fiets vasthouden, band eraf, nieuwe band erin en gaan! Maar altijd even opletten waar je snelheidsmeter is gebleven. Na een kilometer verder te hebben gereden lazen we de schrik van het gezicht. Gelukkig werd de meter uit de zak getoverd en ging de rit door. 

In Gameren genoten we nog van wat hersteldrankjes om daarna te genieten van een mooie zomerse zondag. Weer een dikke 100km in het logboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s