Fietsen week 33, Feest!

Dinsdagavond vijf voor zeven. De markt is vol, de jaarlijkse “Bommelweek” is gestart en er staan drommen mensen in de Waterstraat. Vol verwachting klopt hun hart want zometeen daalt zoon of dochter af met hun zelfgemaakte zeepkist vanaf de waterpoort. Opa’s en Oma’s, Ooms en Tantes, Buurmannen en Vrouwen… iedereen is uitgelopen voor het spektakel! vol verwachting klopt mijn hart…

Helaas zijn we om zeven uur maar met vier fietsers en staan de andere 116 leden van WV Salt-Boemel waarschijnlijk langs het zeepkistenraceparcours. Ook leuk natuurlijk, waar een vereniging al niet groot in kan zijn!

Ondanks de aanwezigheid van een fietser op een MTB en een fietser op een Cyclocrosser werd er in goede vaart ingezet richting Gorinchem voor een vertrouwde ronde om de kerk. Al met al een winderige maar leuke rit.

Normaal gezien wordt er op donderdag avond ook allengs een mooie rit gemaakt maar deze week is alles anders… De jaarlijkse braderie stond opgetuigd in de binnenstad en al woon ik al jaren in Gameren als “echte” Bommelaar blijft ie toch trekken. Gezelligheid kent geen tijd en na het spreken van veel bekenden smaakte een pilsje (jammergenoeguiteenplasticbeker?!?!) toch nog goed!

Omdat het werk het nog toelaat, vrijdagmorgen maar een solo rondje gereden door het mooie Brabantse land, met een kleine traktatie onderweg. De wind was hard en de temperatuur matig maar na de stop brak de zon door waarna er een aangename tweede helft ontstond 🙂 Van lieverlee maken we ons op voor het weekend waarin weinig gefietst zal worden gezien de weers voorspellingen.

Zaterdag avond barste het feest los van Peter, die deze week 50 is geworden. Samen met een grote groep familie, vrienden en collega’s werd er volop gelachen en geproost. Zoals de meeste mensen wel weten is de lange al zo’n beetje zijn hele leven actief in de muziek en toen “zijn” blaaskapel uit Breda binnenkwam waren de meeste aanwezigen niet meer te houden! Het bleek dat Roel meer muziekaal gevoel heeft dan dat hij talent heeft om te fietsen lekker op de bekkens mee kan hengsten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s