TC de Tol & de Buijskes.

Normaal schrijven we een wekelijks fietsverslag maar vorige week was er de indrukwekkende “ride for gijs” en gisteren een bezoek van TC de Tol & de Buijskes. Het is met zulk gezelschap kansloos te praten over de ritjes met tegenwind die we deze week verder trotseerden…

Zoals eerder al beschreven hebben we 1 december afgelopen jaar “de Lange” terug verhuisd van Voorburg naar Kerkdriel. Zijn geluk was hij daar een beetje verloren maar inmiddels is hij weer aan het opbouwen in de Bommelerwaard, met vallen en opstaan komt ie er wel… Het kleine beetje geluk dat achterbleef in Voorburg zit bij zijn fietsmaatjes van TC de TOL. Volgens Peter betreft het hier geharde tegen de wind in rijders die niet vies zijn van een potje linkeballen…

Ja, Ja, Peterkes je begint soft te worden, laat die tolletjes maar een keer overkomen zodat we even aan de boom kunnen schudden. Aldus geschiedde en stonden daar gisteren 12 renners klaar bij Luijendijk fietsen in Gameren. Leuk was dat de Bommelse Glimmer Twin 2 bekenden uit Griendtsveen (limboland) heeft uitgenodigd. Smurfenblauw in tenue en fiets stond daar Buijske klaar inclusief nieuwe knie!

Toen we wegreden viel me gelijk al op dat bij onze gasten het grote mes er al oplag, dat zullen ze wel bezuren want ’t Stoepke is nog ver dacht ik, en met een grote glimlach begon ik aan ons tochtje. Na afgeslagen te zijn op de Bernsedijk richting de Heusdense brug viel me echter op dat er vrij soepeltjes tegen de wind werd ingereden met 38,39,40 kmh. En ja bij de Kromme Nol was de eerste uitbraak een feit! Kees uit Voorburg met zijn internetfiets Canyon reed iedereen het zuur in zijn huigje. Vol goede moed peddelden wij verder via Drunen, Giersbergen en Cromvoirt richting de Emmamolen in Nieuwkuijk voor de koffie.

Vervolgens door de prachtige moerputten naar Vught (onze huisdichter kreeg hier last van een gebroken spaak en moest helaas afhaken) en door de Bossche Broek richting Den Dungen alwaar het Maxima kanaal opdoemde. Met een volle bak wind tegen werd er door eerder genoemde Kees, de Lange en mijzelf doorgestoempd richting Treurenburg. Hier was de laatste uitbraak van de dag en met een diepe buiging kwam ik tot de constatering dat ik misschien ook maar een internetfiets moet gaan aanschaffen…

Met een kleine omweg door het prachtige Zaltbommel belanden we uiteindelijk op het terras bij het lokale wielercafe waar de koude rakkers lekker naar binnen gleden! Tollenaren en Limburgers bedankt voor deze leuke tocht en afsluiting!

Buijskes we komen eraan voor de omloop van Venlo!

Een gedachte over “TC de Tol & de Buijskes.

  1. Deze Cees met een C dat wel ja heeft een geweldige tocht gereden door de Bommelerwaard, dank aan de 8.45 Bikkels die deze rit voor ons Tol leden had uitgezet.
    En de wind ach die viel wel mee wij zijn wel wat gewend in het westen, bij deze zijn jullie uitgenodigd voor een ritje ringvaart dan heb je pas wind💨💨💨
    Ik kom zeker nog een keer langs met de camper die kan ik mooi bij jullie in Zaltbommel parkeren op zaterdag en dan op zondag met jullie mee fietsen sportieve groeten Cees Put. Der alte🚴‍♀️👍

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s