Hondekop!

Kroket op poten, vlooienpakhuis, kloteklapper, hondekop… Zomaar enkele koosnamen die ik een van mijn trouwste vrienden in de loop van de afgelopen jaren heb gegeven.

Het mooie van de viervoeter is dat ie werkelijk altijd blij is je weer te zien! Ik bedoel, als je je vrouw een half uur opsluit in de kofferbak van de auto komt ze je echt niet kwispelend tegemoet…

De vriendschap tussen man en hond is er een die eigenlijk niet zomaar te beschrijven is, en terwijl ik dit tik denk ik aan de term “onvoorwaardelijk”. De hond heeft een onvoorwaardelijke liefde voor zijn baas en die reikt.., ja zelfs tot de dood.

Mijn hond heeft net als ik een voorliefde voor de fiets, als kleine rakker zat hij in de transportmand voorop met z’n kop in de wind. Nu rent hij mij voorttrekkend aan een touw, een aantal kilometers over de dijk alvorens er enig teken van vermoeidheid ontstaat. En zoals een goed wielrenner betaamt doet de hond het werk en liggen mij benen stil…

Hoe-beter-je-mensen-leert-kennen-hoe-meer-je-van-je-hond-gaat-houden, is 1 van mijn uitspraken die hoe desillusionerend ook, vaak bewaarheid wordt. Het leven stelt je steeds weer teleur maar je hond blijft je altijd trouw, hoe lelijk zijn bijnamen ook zijn…

Die nooit verzakende trouwheid maak je bij geluk ook mee met een selecte groep mensen in je leven, de echte “kopmannen”(en vrouwen natuurlijk) die je uit de wind houden wanneer het nodig is.

De belangrijkste zijn je gezinsleden, want voor vrouw en kinderschare heb je over en weer onvoorwaardelijke liefde, hoe veel pijn die soms ook doet en welke koosnaampjes ze jou ook geven (klootzak, eikel, egoïst, …!)

Bij geluk tref je soms ook enkele vrienden die onvoorwaardelijk blijven plakken, hoe je ook bent, hoe je ook ontwikkeld en wat je ook meemaakt de vriendschap staat. Deze selecte groep mag je dan vervolgens gewoon weer hondekop, graftak of kloteklapper noemen…

Lieve hond, gezin en vrienden, ik hoop dat jullie nog lang in mijn leven blijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s