Fietsen week 26

Zondag 30 Juni verzamelde de renners ivm de voorspelde warmte al om 08:00 op de markt voor een rondje uitgezet door Hjalmar. In totaal vertrokken we met 9 renners voor een “rustig” rondje routeverkenning voor ons tocht met TC de Tol uit Voorburg 14 juli aanstaande.

Het vertrek is zoals altijd vanaf de markt in Zaltbommel. De eerste afslag was rechts af de dijk op richting Gameren. Hier bleek dat de vriend van deze rit de naam “wind” droeg. Het zoeken naar een geschikt plekje om zoveel mogelijk uit de wind te zitten was een must. Na een kleine 10km moesten wij helaas al afscheid nemen van een renner die de wind niet langer kon trotseren en ervoor koos in goed overleg een kortere ronde te rijden.

Na wat omzwervingen kwam voor ondergetekende de “kromme nol” in zicht. Voor mij beter bekend als de hel van Heusden. Terug schakelend en rustig peddelend werd aan deze klim begonnen, en terwijl de overige renners uit het zicht verdwenen stond boven op de brug Peter stil met wat later bleek materiaal pech waarmee hij niet verder kon rijden. Er werden hulptroepen opgetrommeld en de overige 7 renners vervolgde hun rit in het mooie Brabantse land.

Zoals wel vaker ging de snelheidsmeter regelmatig boven de 40 en werd er volop genoten van de mooie vergezichten.Op de weg richting bleek de tank van ondergetekende op de standje reserve te bereiken. Een korte pitstop was even nodig om hierna met behulp van meesterknecht Roel weer aan te schuiven bij de kopgroep. Net voor Zaltbommel werd er nog sprintje ingezet om een mooie rit af te ronden. Afsluitend met heerlijke koffie bij Roel. kon de zondag verder als een heerlijke rustdag worden voortgezet.

Op de weg richting Zaltbommel bleek de tank van ondergetekende het standje reserve te bereiken. Een korte pitstop was even nodig om hierna met behulp van meesterknecht Roel weer aan te schuiven bij de kopgroep. Net voor Zaltbommel werd er nog sprintje ingezet om een mooie rit af te ronden. Afsluitend met heerlijke koffie bij Roel, kon de zondag verder als een heerlijke rustdag worden voortgezet.

De statistieken:
92.4 km. Snelheid ruim boven de 30 km/h gemiddeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s