Indrukwekkend.

Afgelopen week kwam er ineens een oproep voorbij over de diverse Social Media. Enkele mensen uit de wielerwereld en intimi van Gijs van Tuyl gaan een fietstocht organiseren voor het fietsicoon uit de Bommelerwaard.

Een icoon is Gijs zeker, met zijn merken VANTUYL en later APEX heeft hij de afgelopen decennia een stempel gedrukt op de nationale en misschien zelfs wel de internationale fietswereld.

Een waar Nederlands pionier in de ontwikkeling van racefietsen, mountainbikes en wielen. De afgelopen jaren heeft Gijs met zijn gezin en team een nieuwe prachtige winkel geopend waarmee in 2016 de titel van Tweewieler winkel van het jaar in de wacht werdt gesleept. Een palmares om trots op te zijn…

Maar nu is Gijs ziek… de ziekte van Creutzfeldt-Jacob, een zeldzame hersenziekte waarbij hersencellen in hoog tempo afsterven, lees ik op de website van Alzheimer Nederland. Iemand met deze ziekte krijgt problemen met bewegen, spreken en verwerking van wat zijn zintuigen waarnemen. De meeste patiënten die deze ongeneeslijke ziekte krijgen overlijden binnen 6 weken tot een jaar…

Als je niet stil was dan wordt je het wel…

Aankomende zaterdag 6 juli kun je meefietsen met “Ride for Gijs” De bedoeling is dat deelnemers om 8.30 uur verzamelen bij Cycle Center 53-11 aan de Van Heemstraweg Oost 4. Om 9.15 uur stapt iedereen op de fiets voor een rondje van 50 kilometer. Aan het einde van de route fietst de stoet langs het huis van Gijs om eer te betonen aan de man die een statuur is in de wielerwereld.

Wil je een bijdrage leveren aan onderzoek van de hersenstichting dan kan dat met de actie “Ride for Gijs” iedere gift is natuurlijk altijd gewaardeerd.


Gijs, Door, Alan en Sandra wij wensen jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd!

De 845Bikkels

Hjalmar
Roel
Peter
Michel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s