Seks, drugs en Rock & Roll

Coursss… is in juni 2019 geboren. Dat kun je toch wel een vermetel initiatief noemen! Waarom? Door de combinatie van wielrennen, vriendschap en leven. En de uitgesproken ambitie van de vier vrienden Hjalmar, Roel, Peter en Michel – de vier musketiers – om Coursss… te laten schitteren.

Sex, drugs & Rock and Roll

Vermetel. Die combinatie wielrennen en vriendschap. In elk interview met een topwielrenner wordt op de vraag ‘heb je ook vrienden in het peloton?’ geantwoord: nee, dat is niet mogelijk. Maar bij Coursss… is sprake van sportief liefhebbers niveau, daar spelen andere wetten, zou je zeggen, Maar is dat ook zo? Wat voor vriendschapsverhalen hebben de heren eigenlijk voor ons in petto? Heel internet staat vol met vriendschappen, lachende mensen, tegen de achtergrond van in zeeën zakkende zonnen… overal zitten ‘vrienden’, bij Strava wemelt het van de vriendenconnecties om over facebook maar niet te spreken. Gaan we meer van hetzelfde krijgen, of gaat en wil Coursss… echt een verschil maken? Het begin is veelbelovend: op de site staan al een paar verhalen die verder gaan dan de gebruikelijke o-wat-had-ik-het-zwaar-op-de-fiets-maar-ondanks-alle pijn-zette-ik-door-en-daarna-dronk-ik-een-vat-bier-leeg. De heren hebben best wel lef om zich op momenten zo kwetsbaar op te stellen. Best wel verassend ook omdat de vier vrienden er aan de buitenkant zo ‘bonkig’ uitzien. 

Vermetel. Die ambitie om Coursss… te laten schitteren in de volle glans van wielrennen, vriendschap en het leven. Hoe trek je in hemelsnaam mensen naar de site? Elke tabloid zal je vertellen dat er maar eén ding goed verkoopt: seks, drugs en Rock & Roll… En we kennen allemaal het boek van Thomas Dekker, de gevallen wielrenner die de aandacht trok in zijn boek met de gemeenschappelijke masturbatie-scene op het wielrenbed. Gaat ook Coursss… zo het ‘leven’ invullen? We weten het nog niet. Coursss… is pas net geboren, een klein wielrenvriendje nog, met een guitige glimlach op het gezichtje en de beentjes gekromd maar nog krachteloos. Om dit hummeltje wat te helpen, zal ik de ontwikkeling van dit wielrenvriendje met grote interesse volgen. Houden ze koers, durven ze ook te demarreren of plakken ze lekker veilig aan het wiel… en vooral: fietsen ze altijd dezelfde route of zoeken ze ook het avontuur? En inspireren ze de bezoekers van de site met prachtige verhalen en fietsavonturen?

We gaan het graag beleven… houd koers met Coursss. 

Mathieu

2 gedachtes over “Seks, drugs en Rock & Roll

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s