Hoe een hernia zorgt voor vriendschap.

In 2000 werd er een hernia bij mij vastgesteld, een operatie was mogelijk maar werd me afgeraden omdat ik nog “te jong” was voor een dergelijke ingreep. Een periode van 1,5 jaar hard trainen brak aan onder begeleiding van een Fysiotherapeut, waarna ik mezelf weer beter begon te voelen en leerde omgaan met de beperkingen van dergelijke rugklachten.

Om te ontspannen en in conditie te blijven bracht ik veel tijd door in het zwembad maar dit bleek averechts te werken en zelfs slecht te zijn voor mijn rug. Volgens mijn arts was het hebben van een bolle rug tijdens sportbeoefening beter en hij gaf me het advies eens te proberen op een racefiets te rijden. Zo gezegd zo gedaan leende ik de fiets van mijn buurman en samen met kennissen Nico en Marieke was het eerste rondje Tiel een feit.

Augustus 2001 kocht ik de eerste (gebruikte) racefiets waarmee ik in april 2002 mijn eerste serieuze tocht reed de toerversie van de Amstel Gold Race, wederom samen met Nico en Marieke. De smaak inmiddels serieus te pakken volgde een maand later de aanschaf van mijn eerste gloednieuwe racefiets en samen met Nico werden iedere zondag de nodige kilometers gemaakt.

In 2009 ben ik lid geworden van WV Salt-boemel, hier leerde ik eerst Roel en later Hjalmar en Michel kennen. Roel kende ik al van vroeger (wie niet). We begonnen destijds in de “C groep” maar gezien de snelheden en afstanden die we produceerden werden we al snel de nieuwe B groep en later de 8.45 groep waaruit de “845bikkels” ontstonden.

Toen ik in 2013 tijdens een clubfietstocht een ernstig ongeluk kreeg heb ik voor de eerste keer de vriendschap en belangrijkheid hiervan ervaren in ons clubje. 1 van de fietsers zat met mij mee in de ambulance op weg naar het ziekenhuis, en eenmaal weer thuis stonden een dag later 2 andere fietsers op stoep. In 2014 heeft mijn leven na een scheiding een drastische wending genomen, en om me op te beuren kwam 1 van “de bikkels” mij iedere zondag thuis ophalen om gezamenlijk op de markt in Zaltbommel te starten voor een ritje. Tijdens de rit van Haaften naar Zaltbommel kon ik telkens weer mijn verhaal doen en vond ik altijd een luisterend oor!

Ons fysieke topjaar beleefden we in 2015 waar er mega veel gefietst is en we record op record verbroken. Afstand, snelheid, frequentie alles ging als vanzelf omhoog! Maar helaas verhuisde ik in 2016 naar Voorburg een nieuwe liefde achterna. Met een dergelijke beslissing kwam ook de keuze om niet meer iedere zondag een rondje met mijn vrienden te maken. De liefde voor het fietsen bleef echter aanwezig en al snel toerde ik in mijn nieuwe omgeving en bestaan rondom het Haagsche. Wat was het wennen die eerste tijd! klimaat, stoplichten, omgeving, de weg leren kennen het was de eerste periode niet makkelijk…

In 2017 heb ik me aangesloten bij TC de Tol uit Voorburg, ik reed namelijk al regelmatig op dinsdagavond en de zondag een rondje mee. Zaltbommel bleef me echter trekken en ook met de boys reed ik hier steeds regelmatiger weer een rondje mee… 1 december 2018 ben ik door een breuk weer terug verhuisd naar de Bommelerwaard, via 1 van mijn vrienden heb ik een appartement weten te bemachtigen waar ik tot rust kan komen. Voordat ik terug verhuisde heb ik heel wat maanden gehad waarin veel gebeurd is voor mij en voor de mensen in mijn omgeving. En een ding heb ik hierdoor inmiddels wel geleerd, bij echte vriendschap heb je aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen!

Tijdens mijn verhuizing is ons laatste fietsuitje naar Frankrijk geboren en hiermee had ik een mooi punt om naar uit te kijken. Jullie hebben al over deze trip kunnen lezen en hoe belangrijk een vriendschap met wie dan ook kan zijn. Of het nu mijn fietsmaten of mijn jongst broer en zijn vrouw zijn, het is fijn als er mensen voor je klaarstaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s