vaderdag verhaal

Vaderdag…

Vaderdag en vriendschap zijn soms erg goed in elkaar verweven, sommigen mensen in mijn vriendenkring gaan met hun vader om als hun beste vriend. Helaas heb ik zelf nooit het genoegen gehad van een dergelijke vriendschap, jammer maar gelukkig zijn er nu ook leuke dingen aan vaderdag.

Gisteren werd ik wakker gemaakt door mijn jongste zoon die vol trots zijn zelfgemaakte werkje aan mij liet zien. Mijn dochter had een heerlijk luchtje voor mij uitgekozen en mijn dag kon niet meer stuk.

Voor het eerst sinds tijden ben ik niet op zondag wezen fietsen met een groep maar heerlijk alleen. En ik moet zeggen, soms is het heerlijk om even alleen je zinnen te verzetten en na te denken over de dingen des levens. Zoals in eerdere blogs verteld kampen we allemaal wel eens met vervelende dingen in het leven. Een van die dingen in mijn leven is dat ik mijn dochter uit mijn eerste huwelijk al jaren niet meer zie. Op zo’n dag als Vaderdag doet dit toch meer met me dan menigeen denkt.

In onze fiets-, vriendengroep is er nog een persoon die te maken heeft met de situatie dat hij geen contact meer heeft met zijn kinderen. Vaders trekken vaak in dit soort situaties aan het kortste eind met betrekking tot bijvoorbeeld een omgangsregeling met kinderen.

Gelukkig zijn er ook genoeg vaders op deze planeet die wel een goede relatie hebben met hun kinderen. En daarmee word vaderdag voor de ene een leuke en voor de andere een moeilijke dag.

Gelukkig gaat zoals altijd de zon weer schijnen, en kunnen we tot die tijd nog altijd een rondje gaan fietsen in het mooie Nederland.

Groeten Roel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s